Perec írta:sunbim írta:Azért szereltem áramgenerátorral az összes ák-t , mert stabil hunyorgásmentes fényt szeretnék.
"Az index szép megoldás, egyből le is mentettem a dokumentációt, fotón nézve szép homogén a fénye is és biztos nagyon bivaly is. Gratulálok!!!,,
És nagyjából követi az indexbúra sugárirányú barázdáit
bár ez nem volt fő cél,inkább azt mondanám ,,így jött ki".
Körzővel húztam 3db kört,azok mentén helyeztem el úgy hogy lehetőleg minnél közelebb legyenek a ledek,és így ennyi fért el max,36db, de ez is bevilágítja a garázst villogáskor.
Amúgy még ezzel a bazinagy 5Wos porcelán ellenállással is elfér az indexbúrában a cucc úgy, hogy nem kell kiszerelni a gyári izzófoglalatot,tehát olyan lapos!
De az 5Wos ellenállás helyett jó kisebb értékű pl 2Wos is,egyáltalán nem melegszik. A panelra csak két rögzítő furatot fúrtam, amin az indexbúra rögzítő csavarok mennek át, és így egy kis sziló segítségével megoldódik a rögzítés is, bár ezen dolgozok még egy kicsit.
(amúgy két panelt máshogy ,,faragtam" mert még nem láttam át ennek a megoldásnak a lehetőségét
)
,,A hátsóval a relés gondolat ötletes, megbízható és még feltűnőbb is lehet, ha egy-két tizedmásodperc késleltetéssel villan fel a búra két fele. Nekem ez az elrendezés jobban tetszik, mint amikor mindig világít a két fél. Ott kevésbé látható mikor fékez az illető, de azért nekem az egyértelműség kedvéért pótféklámpám van mióta egy zsigulis blokkolt mögöttem az autópályán. ,,
Sokat agyaltam hogy milyen elosztásban gyulladjanak fel a LEDek, és úgy gondoltam hogy a gyári hatást is megtartva, ez lesz a legjobb +oldás, így a tipust ismerők és nem ismerők
is könnyebben láthatják
ha fékezek.
,,Nem volt világos viszont, hogy ott miért kettő LEDet kapcsoltál csak sorosan ...,,
2led sorba,ebből 7dbpárhuzamba, és ebből a csoportból 2db párhuzamba. Ne félj, melegszik is az áramgenerátora!
Aha, szerintem te a helyzetjelző kapcs.-ra gondoltál, mert így jött ki a ledek száma miatt, ennyi db-om volt, hát igen el is mehettem volna venni pár db-ot, de nem mentem
. Lehetett volna 7x4es csoportot is csinálni, de ez most ilyen lett
,,...és a párhuzamos átkötéseken is csodálkoztam. ,,
Vigyázz! A ,,panelterv" néhol még nekem is kacifántos
,amit átkötésnek látsz lehet hogy nem is az!
,,A végeredmény viszont szép lett és főleg hasznos, amennyire a méretezést láttam örök életű is! ,,
Igen erre törekedtem, nem a teljes árammal hajtom meg őket.
,,(nekem már elfogyott néhány helyzetjelzőm és ment már ki a biztosítékom fék+index+tompított használata közben!)